Om Campus Living

Ditt nya hem i Umeå

Steget till att börja plugga representerar en ny fas i livet. Du som har valt att fördjupa dina kunskaper inom ett ämne du brinner för har en spännande period framför dig - nya människor, upplevelser och miljöer väntar runt hörnet.

Umeå är en vacker stad med en pulserande studentkultur. Det växande antalet studerande har skapat en bostadsmarknad i konstant utveckling. En förutsättning för att man ska kunna få ut det bästa av sin tid som studerande kräver att alla har möjligheten att få känna sig hemma och uppleva att en trygg och trivsam plats för vila, umgänge och plugg alltid finns tillgänglig.

Det är just detta vi på Campus Living vill erbjuda dig som student.

Varför Campus Living?

Att flytta ska vara lätt och okomplicerat. Grundidé som vi jobbar utifrån när vi skapar våra lägenheter är att de inte bara ska vara ett boende - de ska vara ett hem under en tillfällig period i livet, ett hem där du mår bra och trivs.

I februari 2019 slår vi upp portarna till Umeås fräschaste studentboende. Här ska du som student känna dig hemma och bekväm, allt för att göra dina studieår händelserika och minnesvärda.

Vårt mål är att skapa lägenheter som sträcker sig bortom den ordinarie standarden som idag förknippas med studentboenden.

Bli en del av Campus Living

  Genom att klicka på skicka så accepterar du våra personuppgifter-policy.
  Här samlar vi information om hur vi behandlar dina personuppgifter.

  Bo hos oss

  Studentlägenheter utöver det vanliga.

  Vi drivs av idén att skapa studentboenden som kombinerar praktiska boendelösningar, med trivsamhet på ett hållbart och modernt sätt. Därför skapade vi just detta! Våra lägenheter är utrustade med bekvämligheter på en rymlig yta för att förenkla vardagen på ett smidigt sätt.

  De arkitektritade lägenheterna är 25 kvm och utformade med särskild hänsyn till livskvalitet, funktion och säkerhet. De flesta lägenheterna har balkong eller en uteplats och köket är fullutrustat med kyl, frys, ugn, inbyggd mikrovågsugn och spis med induktionshäll.

  Ekparkett i allrummet och golvvärme i badrummet tillför en hemtrevlig känsla och varje lägenhet har dessutom en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Ett rymligt förråd finns i lägenheten med lite extra plats att förvara personliga saker i. Varje lägenhet har säkerhetsdörr och entréer som är väl upplysta.

   

  Med andra ord ingår allt,
  det är bara att flytta in!

  • Möblerat (säng, bokhylla/TV-möbel, matbord/skrivbord, två stolar, en pall och taklampa)
  • Bredband via fiber 100/100
  • TV Startpaket (SVT1, SVT2, TV4, Barnkanalen, Kunskapskanalen, AxessTV, SVT Play)
  • IP-telefoni
  • Tvättmaskin/torktumlare
  • Fullutrustat kök med induktionsspis, diskmaskin och microvågsugn
  • Stort förråd

  Campus Living står för hög standard

  Som student vill man ha nära till Universitetet samtidigt som man vill bo i ett område som är tryggt och nära till ett aktivt fritidsliv. Våra lägenheter ligger på behagligt promenadavstånd från såväl Universitet och natur. Givetvis finns bra kommunikationer i området.

  Våra arkitektritade lägenheter är 25 kvm och utformade med särskild hänsyn till livskvalitet, funktion och säkerhet. Vi har försökt att skapa ett härligt hem snarare än ett boende. De flesta lägenheterna har balkong eller en uteplats. Köket är fullutrustat med kyl, frys, ugn, inbyggd mikrovågsugn och spis med induktionshäll. Ekparkett i allrummet och golvvärme i badrummet. Varje lägenhet har dessutom en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Ett rymligt förråd finns i lägenheten med lite extra plats att förvara sina personliga saker i. Varje lägenhet har säkerhetsdörr och entréer är väl upplysta.

  Särskild tanke har lagts på hur vi lever och rör på oss i lägenheten, och vilka behov vi har i ett hem.

  För dig med höga krav på hastigheten. Streama tv och musik, spela online och ladda upp tunga filer lika snabbt som du laddar ner dem.

  Nära till skola, nära till fritid

  Umeå är en stor stad med bra kommunala trafikförbindelser under dygnets alla timmar. Som student kan det trots det, många gånger vara skönt att bo så nära universitetet som möjligt, speciellt under vinterns kyliga månader. Vi på Campus Living har givetvis tänkt på detta och erbjuder boenden med promenadavstånd till skolan såväl som till naturen.

   

  Miljövänligt och ansvarstagande

  Våra hus är byggda enligt normen miljöbyggnad silver, vilket är den näst högsta klassificeringen. Uppvärmning sker via bergvärme och vårt ventilationssystem tar vara på värmen i luften innan den ventileras ut. Att bo här känns modernt och miljövänligt, precis som det ska.

  Snabbfakta

  Hög standard

  Vi har valt att tänka både miljövänligt och bekvämt. Våra lägenheter håller högsta standard och erbjuder många bekvämligheter för att underlätta din vardag, exempelvis tvättmöjligheter, ett fullt utrustat kök och rymligt förråd.

  Bra läge med bra kommunikation

  Vi förstår att läge är viktigt. Därför har vi valt att bygga våra lägenheter med lagom gångavstånd till universitet - allt för att du ska få en smidig vardag!

  Och när du behöver en paus från plugget kan du njuta av den norrländska naturen - direkt utanför dörren.

  Allt ingår

  För att slippa krångel med olika avtal och räkningar har vi valt att inkludera allt i hyran. På så vis behöver du inte oroa dig över varken tilläggsavgifter eller en uppsjö av papper att skriva på.

  interview-1-calle-dap

  Arkitekt Calle Smedshammar

  Berätta varför du tycker projektet är spännande?
  Mycket av den kreativa kraften i Campus Living Umeå ligger i vår möjlighet att få jobba med innovativa och smarta lösningar - i slutändan handlar det väldigt mycket om att skapa både trivsamma och funktionella miljöer för studenterna och detta är oerhört spännande.

  Vad gör Campus Living Umeå unikt?
  Flera faktorer i kombination gör projektet - som helhet - väldigt speciellt. Bostäderna är moderna och urbana men ligger samtidigt bara ett stenkast från vacker natur. Detta tillsammans med projektets volym kommer onekligen skapa livskraftiga boendemiljöer.

  Hur har ni arbetat för att skapa detta?
  Mycket handlar om hur husen är placerade och utformade i sin kontext och närliggande miljö; t ex har vi arbetat med flera sammansatta volymer runt vackra gamla gårdar vilket skapar hög faktor av trivsel och lockar till umgänge. Husen är också placerade längs med tomtgränserna för maximal exponering av solljus.

  Vad gör att det sticker ut arkitektoniskt?
  Det som utöver de stora gårdarna tydligast ger kvarteret sin karaktär är husens olika korrugerade plåtfasader, vilka har flera fördelaktiga egenskaper. Dels är de relativt underhållsfria, samt flexibla att arbeta med genom sina vridstyva egenskaper. Därför använde vi dem i loftgångarna mellan husen vilket också släpper in ytterligare ljus.

  Skulle du själv vilja bo här om du var student?
  Det skulle absolut vara mitt förstaval i Umeå. Jag attraheras av närheten till naturen i kombination med en grym boendekvalitet.

  Vanliga frågor & svar

  Kontakt

  Umeå Förvaltning
  090 2059440
  Info@umeaforvaltning.se

  Stay connected