Campus Living - premiumboende för studenter

Utforska våra exklusiva studentbostäder i Karlstad.
Hög standard, effektiv planlösning och allt inkluderat i hyran – inga dolda avgifter,

Om oss

Campus living står för hög standard

Våra arkitektritade lägenheter är 25 kvm och utformade med särskild hänsyn till livskvalitet, funktion och säkerhet. Vi har försökt att skapa ett härligt hem snarare än ett boende. De flesta lägenheterna har balkong eller en uteplats. Köket är fullutrustat med kyl, frys, ugn, inbyggd mikrovågsugn och spis med induktionshäll.

Fördelar

Student-lägenheter utöver det vanliga

Ekparkett i allrummet och golvvärme i badrummet tillför en hemtrevlig känsla och varje lägenhet har dessutom en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Ett rymligt förråd finns i lägenheten med lite extra plats att förvara personliga saker i. Varje lägenhet har säkerhetsdörr och entréer som är väl upplysta.

Hög standard

Varje lägenhet har ekparkett, golvvärme i badrummet och en kombinerad tvättmaskin & torktumlare.

Ekparkett

Njut av eluppvärmt träparkett samt egen balkong.

Egen kombitvätt

Helkaklat badrum med tvätt/torktumlare kombi med ett handdukstork.

Premiumkök

Kök med induktionsplattor, ugn och mikrovågsugn. Kyl med frysfack samt diskmaskin.

Hitta ditt nya boende

Bli en del av campus living

Hitta våra bostäder på HomeQ enkelt. 

Arkitektens kommentarer

Skulle varit mitt förstaval, enkelt

Hitta ditt nya boende

Frågor och svar

Trapphus, korridorer, källargångar och hissplan i fastigheten är även utrymningsvägar och det är därför förbjudet att förvara saker här av brandskydds- och olycksfallsskäl. Att parkera cyklar, lägga ut dörrmattor, affischera, möblera eller tillfälligt förvara saker är därför inte tillåtet i sådana utrymmen. Det underlättar också för städpersonalen om det inte finns saker i vägen. För din trygghet gör vi regelbundna ronder och står det då saker som blockerar kommer dessa att omedelbart bortforslas.

När du säger upp din bostad sker en utflyttningsbesiktning inom de tre sista veckorna av kontraktstiden. Du kommer att få meddelande när besiktningen kommer att ske, så att du kan närvara om du vill.

På området finns det 16 parkeringsplatser med motorvärmare. I mån av tillgänglighet kan dessa hyras.

Om korridor och trapphus är rökfyllda, ring 112 och stanna på ditt rum. Gå aldrig ut i en rökfylld korridor eller trapphus! Räddningstjänsten hjälper dig ut. I vissa rum kan finnas annan information som då gäller.

Kontrollera regelbundet att brandvarnaren fungerar

På fastigheten har vi olika typer av cykelförvaring, det finns vanliga cykelställ, cykelställ under tak och ett cykelrum. Fastighetsvärden kommer löpande göra en inventering av cyklar som står i ställen och bortforsla cyklar som stått en längre tid. Dessa kommer dock märkas upp tydligt långt i förväg.

Parkera alltid cyklar på anvisade platser.

El & Värme ingår i hyran.

Undvik hög ljudnivå, detta gäller särskilt mellan 22.00-07.00.

När det blir kallt ute, särskilt vid snabba temperaturomslag, kan det ta tid innan värmesystemet anpassar sig. Ett kallt element behöver inte betyda att det är något fel, det är temperaturen i rummet som är viktig. Här hittar du lite tips och råd om du tycker det känns kallt i din lägenhet; ​

Står möbler, exempelvis soffa eller säng tätt intill elementet som kan hindra värmen från elementet att sprida sig? I så fall flytta fram möblerna så att de står ett par decimeter ifrån elementet.  

Täcker tjocka gardiner för termostatvredet? Det kan göra att termostaten känner av högre temperatur än vad rummet har och elementet slår därför ifrån. 

Är fönsterventilerna stängda? Öppna upp dem. Luftkvaliteten blir bättre. Stänger man fönsterventilerna kommer luften att komma in i bostaden ändå; genom brevinkast, fönster och otäta dörrar. Det kan även leda till att man får in matos, röklukt etc.​

Slutligen, vrid termostatvredet fram och tillbaka ett tiotal gånger. Varför? Jo, för att ventilen kan ha fastnat i ett stängt läge under sommaren. Ställ det sedan i fullt öppet läge. 

Tänk på att alla element inte behöver vara varma. Ibland räcker det att exempelvis ett av två element är igång för att en temperatur på 20 grader ska uppnås. Detsamma gäller om elementet bara är lite ljummet. Det kan räcka för att temperaturen ska uppgå till 20 grader. Därför är det alltid viktigt att du kontrollerar vad du har för temperatur mitt i rummet.

Våra lägenheter använder sig av ett låssystem som heter Iloq. Denna nyckel är ej aktiv utan kommer att börja fungera på inflyttningsdagen. Du kommer att få instruktioner om hur nyckeln fungerar och hur du skall gå tillväga efter att du har mottagit nyckeln. Nyckeln fungerar även som passerbricka och går till entrén, soprum och din postbox.

Om du blir av med din nyckel så måste du anmäla det genom vår portal här:  https://portal.pigello.se/login?loggedout=true&next=/svenskasamhallsfastigheter

I ett hus med många människor behöver du och dina grannar visa hänsyn till varandra. För att underlätta samvaron och höja trivseln är det viktigt att du följer våra ordningsregler.

Vi tillåter tyvärr ej husdjur i våra lägenheter eller gemensamhetslokaler. Rökning är ej heller tillåtet i lägenheten.

Vänligen respektera skyltar och anvisningar på och omkring fastigheten. Dessa finns för att alla skall trivas.

Det är ej tillåtet att grilla på balkonger eller uteplatser, annat än på hänvisade ytor.

På balkonger får endast en lättare balkongmöbel förvaras. Det är ej tillåtet med cyklar på balkongerna. Ej heller får man sätta upp parabolantenner.

Använd sunt förnuft vid städning och se till att du använder rengöringsmedel som är avsett för den yta som rengörs.

Undvik produkter som bleker eller har slipmedel i sig.

Det finns självklart mycket information på nätet om hur man städar en lägenhet.

Mitt på fastigheten finns ett soprum och ett miljörum för återvinning.

Det är ej tillåtet att slänga andra saker än det som står anvisat i soprummet. 

Rökning är absolut förbjudet i och omkring våra fastigheter.

Serenadgången 1 & 2 och Höstgatan 19 & 20

Nej.

Nej. Uppsägningstiden är 3 månader till närmaste månadsskifte efteråt. Till exempel; säger du upp under mars gäller uppsägningen till och med 20XX-06-30, säger du upp under april gäller den till och med 20XX-07-31 osv.

Nej. Tanken var från början att ha hyresfria månader under sommaren och istället betala mer varje månad, men det var många som hörde av sig och sa att det blir alldeles för dyrt med en hyra på lite över 6000kr och ville hellre ha lägre månadskostnad. Därför blev det slutgiltigt fördelat på 12 månader.

Nej. Det som finns i köket är spis, ugn och tillhörande plåtar, kyl/frys, microvågsugn och diskmaskin, så köksartiklar såsom bestick, kastruller osv får du ta med själv. Bra att tänka på är att det är induktionsspis, då behövs kastruller och pannor som fungerar med det.

Nej.

Andrahandsuthyrning är endast tillåtet efter godkännande från hyresvärden. Vi tillåter endast andrahandsuthyrning med giltiga skäl. Det kan vara tillfälliga studie på annan ort, studieuppehåll eller samboförhållande. Kontakta förvaltaren för mer information.

Du gör din felanmälan genom vår portal här:  https://portal.pigello.se/login?loggedout=true&next=/svenskasamhallsfastigheter

 

Dämpa musik, och högt ljud från kl 22.00-07.00 då det skall vara lugnt i fastigheten. Berätta gärna för dina närmaste grannar när du skall ha fest. Kom ihåg att du alltid har ansvaret för dina gästers uppträdande inom fastighetens och bostadsområdets gränser.

Kontrollera regelbundet att brandvarnaren fungerar

Du som flyttar för att studera vid universitet eller högskola ska vara folkbokförd på din studieort. Grundregeln är att du ska vara folkbokförd där du bor, det vill säga där du sover flest nätter.

Med en e-legitimation kan du använda Skatteverkets e-tjänst för att göra flyttanmälan, snabbt och enkelt.  Läs mer och gör din flyttanmälan på Skatteverkets webbplats: www.skatteverket.se/studentflytt

Det är viktigt att du som boende har en fullgod hemförsäkring. Det är du som boende som är ansvarig för kostnader som kan komma vid försummelse eller skadegörelse i lägenheten eller på fastigheten. Hör med ditt försäkringsbolag vilken typ av försäkring du behöver.

Du får du inte ha husdjur i bostaden.

Ta hänsyn till dina grannar om ni har fest på gården. Gör ren grillen efter användning, töm askan i stålhinken bredvid och var 100% säker på att ingen glöd finns kvar. Det är absolut förbjudet att grilla på balkongen.

Nyckel till din lägenhet kommer att skickas ut ca. två veckor innan tillträdet. Du kan flytta in i din lägenhet efter kl. 12.00 på inflyttningsdagen. Lägenheten skall då vara flyttstädad och iordningsställd för inflyttning.

Utflyttning skall ske innan kl. 10.00 på dagen då hyrestiden upphör. Lägenheten skall då ha flyttstädats, iordningställts och besiktigats av förvaltaren. Förvaltaren kommer att ta kontakt med dig i god tid innan utflyttning för att bestämma tid för besiktning. Detta för att du skall ha god tid på dig att åtgärda eventuella brister.

Vänligen respektera de ordningsregler som är uppsatta i och kring fastigheten.

Skadedjur finns av olika slag och de vanligaste i svenska hem är mjölbagge och pälsänger. Milda vintrar och ett ökat resande har tyvärr gynnat även råttor och vägglöss. Ett sätt att hålla skadedjur och ohyra borta är att städa noga i köksskåp, lådor och bakom spisen. Andra tips är att tvätta kläderna efter utlandsresan och att kolla igenom direktimporterade matvaror som du köpt. 


Om du upptäcker skadedjur i din lägenhet är du skyldig att omedelbart anmäla det till förvaltaren. Och tveka inte, som hyresgäst har du rätt till kostnadsfri sanering och ju fortare den sker desto bättre.

Ring felanmälan på telefon 090-205 94 40.

Reparationer som måste göras på grund av vanskötsel eller åverkan får hyresgästen betala. Det kan exempelvis vara spräckta fönsterrutor, repade dörrar, eller skadade väggar.

Innan du ringer fastighetsjouren måste du kontrollera om det är en säkring eller en jordfelsbrytare i din elcentral som löst ut. Den sitter inne i klädkammaren/förrådet i lägenheten. Dra ut stickkontakten till den utrustning som kan ha orsakat strömavbrottet innan du återställer säkringen eller jordfelsbrytaren.

Ja. Andrahandshyresgästen ska fylla samma krav som dig och du måste skicka in ansökan först för att få andrahandsuthyrningen godkänd. Du som förstahandshyresgäst ansvarar helt för andrahandsuthyrningen, är fullt huvudansvarig för lägenheten och ansvarar för att hyran betalas in. När du hyr ut i andra hand ska du och andrahandshyresgästen ha varsin hemförsäkring på lägenheten.

När ut-/inflyttning sker under en helgdag är det första helgfria vardagen efteråt som gäller. Med hänvisning till hyreslagen:

7 §När hyrestiden har löpt ut skall hyresgästen senast påföljande dag lämna lägenheten och senast klockan 12 den dagen hålla lägenheten tillgänglig för den som skall tillträda den.

Infaller den dag då lägenheten skall tillträdas eller lämnas på en söndag, annan allmän helgdag, lördag, midsommarafton, julafton eller nyårsafton, skall det i stället ske nästa vardag.

Nej. Endast under öppettiderna 8-16, lunchstängt 12-13.

Nej. Av säkerhetsskäl kan vi inte göra det.

Det går bra ifall du skriver en fullmakt. Det räcker att skriva lite kortfattat att du godkänner att den personen hämtar ut nyckeln åt dig. Ha med ditt namn, personnummer, din underskrift, den andra personens namn och personnummer, samt skriv med vilken adress och lägenhetsnummer nyckeln gäller. Och så behöver personen kunna uppvisa legitimation för dig och sig själv.

Nej. Nyckeln lämnas in i samband med besiktningen.

En månad efter att kontraktet har löpt ut. Gäller kontraktet exempelvis till och med 2020-05-31 får du tillbaka depositionen i slutet av juni.

När din lägenhet har besiktigats av vår förvaltare, och den fått OK så betalar vi ut din deposition.

Skicka ett mail med ditt namn och lägenhetsnummer samt kontonummer ( inkl. bankens clearing nummer) till magnus@svesamfast.se

Alla frågor gällande nycklar, inflytt, besiktning ska i första hand läggas in som ärenden genom vår portal här: https://portal.pigello.se/login?loggedout=true&next=/svenskasamhallsfastigheter.

Ditt ärende måste först gå igenom vår portal. Därefter kan du kontakta magnus@svesamfast.se.