Om Campus Living

Ditt nya hem i Umeå

Steget till att börja plugga representerar en ny fas i livet. Du som har valt att fördjupa dina kunskaper inom ett ämne du brinner för har en spännande period framför dig - nya människor, upplevelser och miljöer väntar runt hörnet.

Umeå är en vacker stad med en pulserande studentkultur. Det växande antalet studerande har skapat en bostadsmarknad i konstant utveckling. En förutsättning för att man ska kunna få ut det bästa av sin tid som studerande kräver att alla har möjligheten att få känna sig hemma och uppleva att en trygg och trivsam plats för vila, umgänge och plugg alltid finns tillgänglig.

Det är just detta vi på Campus Living vill erbjuda dig som student.

Varför Campus Living?

Att flytta ska vara lätt och okomplicerat. Grundidé som vi jobbar utifrån när vi skapar våra lägenheter är att de inte bara ska vara ett boende - de ska vara ett hem under en tillfällig period i livet, ett hem där du mår bra och trivs.

I februari 2019 slår vi upp portarna till Umeås fräschaste studentboende. Här ska du som student känna dig hemma och bekväm, allt för att göra dina studieår händelserika och minnesvärda.

Vårt mål är att skapa lägenheter som sträcker sig bortom den ordinarie standarden som idag förknippas med studentboenden.

Bo hos oss

Studentlägenheter utöver det vanliga.

Vi drivs av idén att skapa studentboenden som kombinerar praktiska boendelösningar, med trivsamhet på ett hållbart och modernt sätt. Därför skapade vi just detta! Våra lägenheter är utrustade med bekvämligheter på en rymlig yta för att förenkla vardagen på ett smidigt sätt.

De arkitektritade lägenheterna är 25 kvm och utformade med särskild hänsyn till livskvalitet, funktion och säkerhet. De flesta lägenheterna har balkong eller en uteplats och köket är fullutrustat med kyl, frys, ugn, inbyggd mikrovågsugn och spis med induktionshäll.

Ekparkett i allrummet och golvvärme i badrummet tillför en hemtrevlig känsla och varje lägenhet har dessutom en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Ett rymligt förråd finns i lägenheten med lite extra plats att förvara personliga saker i. Varje lägenhet har säkerhetsdörr och entréer som är väl upplysta.

 

Med andra ord ingår allt,
det är bara att flytta in!

  • Möblerat (säng, bokhylla/TV-möbel, matbord/skrivbord, två stolar, en pall och taklampa)
  • Bredband via fiber 100/100 (Telia)
  • TV Startpaket (SVT1, SVT2, TV4, Barnkanalen, Kunskapskanalen, AxessTV, SVT Play)
  • IP-telefoni
  • Tvättmaskin/torktumlare
  • Fullutrustat kök med induktionsspis, diskmaskin och microvågsugn
  • Stort förråd

Campus Living står för hög standard

Som student vill man ha nära till Universitetet samtidigt som man vill bo i ett område som är tryggt och nära till ett aktivt fritidsliv. Våra lägenheter ligger på behagligt promenadavstånd från såväl Universitet och natur. Givetvis finns bra kommunikationer i området.

Våra arkitektritade lägenheter är 25 kvm och utformade med särskild hänsyn till livskvalitet, funktion och säkerhet. Vi har försökt att skapa ett härligt hem snarare än ett boende. De flesta lägenheterna har balkong eller en uteplats. Köket är fullutrustat med kyl, frys, ugn, inbyggd mikrovågsugn och spis med induktionshäll. Ekparkett i allrummet och golvvärme i badrummet. Varje lägenhet har dessutom en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Ett rymligt förråd finns i lägenheten med lite extra plats att förvara sina personliga saker i. Varje lägenhet har säkerhetsdörr och entréer är väl upplysta.

Särskild tanke har lagts på hur vi lever och rör på oss i lägenheten, och vilka behov vi har i ett hem.

För dig med höga krav på hastigheten. Streama tv och musik, spela online och ladda upp tunga filer lika snabbt som du laddar ner dem.

Nära till skola, nära till fritid

Umeå är en stor stad med bra kommunala trafikförbindelser under dygnets alla timmar. Som student kan det trots det, många gånger vara skönt att bo så nära universitetet som möjligt, speciellt under vinterns kyliga månader. Vi på Campus Living har givetvis tänkt på detta och erbjuder boenden med promenadavstånd till skolan såväl som till naturen.

 

Miljövänligt och ansvarstagande

Våra hus är byggda enligt normen miljöbyggnad silver, vilket är den näst högsta klassificeringen. Uppvärmning sker via bergvärme och vårt ventilationssystem tar vara på värmen i luften innan den ventileras ut. Att bo här känns modernt och miljövänligt, precis som det ska.

Snabbfakta

Hög standard

Vi har valt att tänka både miljövänligt och bekvämt. Våra lägenheter håller högsta standard och erbjuder många bekvämligheter för att underlätta din vardag, exempelvis tvättmöjligheter, ett fullt utrustat kök och rymligt förråd.

Bra läge med bra kommunikation

Vi förstår att läge är viktigt. Därför har vi valt att bygga våra lägenheter med lagom gångavstånd till universitet - allt för att du ska få en smidig vardag!

Och när du behöver en paus från plugget kan du njuta av den norrländska naturen - direkt utanför dörren.

Allt ingår

För att slippa krångel med olika avtal och räkningar har vi valt att inkludera allt i hyran. På så vis behöver du inte oroa dig över varken tilläggsavgifter eller en uppsjö av papper att skriva på.

interview-1-calle-dap

Arkitekt Calle Smedshammar

Berätta varför du tycker projektet är spännande?
Mycket av den kreativa kraften i Campus Living Umeå ligger i vår möjlighet att få jobba med innovativa och smarta lösningar - i slutändan handlar det väldigt mycket om att skapa både trivsamma och funktionella miljöer för studenterna och detta är oerhört spännande.

Vad gör Campus Living Umeå unikt?
Flera faktorer i kombination gör projektet - som helhet - väldigt speciellt. Bostäderna är moderna och urbana men ligger samtidigt bara ett stenkast från vacker natur. Detta tillsammans med projektets volym kommer onekligen skapa livskraftiga boendemiljöer.

Hur har ni arbetat för att skapa detta?
Mycket handlar om hur husen är placerade och utformade i sin kontext och närliggande miljö; t ex har vi arbetat med flera sammansatta volymer runt vackra gamla gårdar vilket skapar hög faktor av trivsel och lockar till umgänge. Husen är också placerade längs med tomtgränserna för maximal exponering av solljus.

Vad gör att det sticker ut arkitektoniskt?
Det som utöver de stora gårdarna tydligast ger kvarteret sin karaktär är husens olika korrugerade plåtfasader, vilka har flera fördelaktiga egenskaper. Dels är de relativt underhållsfria, samt flexibla att arbeta med genom sina vridstyva egenskaper. Därför använde vi dem i loftgångarna mellan husen vilket också släpper in ytterligare ljus.

Skulle du själv vilja bo här om du var student?
Det skulle absolut vara mitt förstaval i Umeå. Jag attraheras av närheten till naturen i kombination med en grym boendekvalitet.

Vanliga frågor & svar

Allmänna utrymmen

Trapphus, korridorer, källargångar och hissplan i fastigheten är även utrymningsvägar och det är därför förbjudet att förvara saker här av brandskydds- och olycksfallsskäl. Att parkera cyklar, lägga ut dörrmattor, affischera, möblera eller tillfälligt förvara saker är därför inte tillåtet i sådana utrymmen. Det underlättar också för städpersonalen om det inte finns saker i vägen. För din trygghet gör vi regelbundna ronder och står det då saker som blockerar kommer dessa att omedelbart bortforslas.

Besiktning

När du säger upp din bostad sker en utflyttningsbesiktning inom de tre sista veckorna av kontraktstiden. Du kommer att få meddelande när besiktningen kommer att ske, så att du kan närvara om du vill.

Bilparkering

På området finns ett antal parkeringsplatser med motorvärmare. I mån av tillgänglighet kan dessa hyras.

Brand

Om korridor och trapphus är rökfyllda, ring 112 och stanna på ditt rum. Gå aldrig ut i en rökfylld korridor eller trapphus! Räddningstjänsten hjälper dig ut. I vissa rum kan finnas annan information som då gäller.

Kontrollera regelbundet att brandvarnaren fungerar

Bredband

I hyran ingår trådlös router och bredband med upp till 100/100 Mbit/s, samt Tv-paket start och Tv-box.

Cykelförvaring

På fastigheten har vi olika typer av cykelförvaring, det finns vanliga cykelställ, cykelställ under tak och ett cykelrum. Fastighetsvärden kommer löpande göra en inventering av cyklar som står i ställen och bortforsla cyklar som stått en längre tid. Dessa kommer dock märkas upp tydligt långt i förväg.

Cykelparkering

Parkera alltid cyklar på anvisade platser.

El & värme

El & Värme ingår i hyran.

Hög ljudnivå

Undvik hög ljudnivå, detta gäller särskilt mellan 22.00-07.00.

Kallt i lägenheten?

När det blir kallt ute, särskilt vid snabba temperaturomslag, kan det ta tid innan värmesystemet anpassar sig. Ett kallt element behöver inte betyda att det är något fel, det är temperaturen i rummet som är viktig. Här hittar du lite tips och råd om du tycker det känns kallt i din lägenhet; ​

Står möbler, exempelvis soffa eller säng tätt intill elementet som kan hindra värmen från elementet att sprida sig? I så fall flytta fram möblerna så att de står ett par decimeter ifrån elementet.  

Täcker tjocka gardiner för termostatvredet? Det kan göra att termostaten känner av högre temperatur än vad rummet har och elementet slår därför ifrån. 

Är fönsterventilerna stängda? Öppna upp dem. Luftkvaliteten blir bättre. Stänger man fönsterventilerna kommer luften att komma in i bostaden ändå; genom brevinkast, fönster och otäta dörrar. Det kan även leda till att man får in matos, röklukt etc.​

Slutligen, vrid termostatvredet fram och tillbaka ett tiotal gånger. Varför? Jo, för att ventilen kan ha fastnat i ett stängt läge under sommaren. Ställ det sedan i fullt öppet läge. 

Tänk på att alla element inte behöver vara varma. Ibland räcker det att exempelvis ett av två element är igång för att en temperatur på 20 grader ska uppnås. Detsamma gäller om elementet bara är lite ljummet. Det kan räcka för att temperaturen ska uppgå till 20 grader. Därför är det alltid viktigt att du kontrollerar vad du har för temperatur mitt i rummet.

Nycklar

Våra lägenheter använder sig av ett låssystem som heter Iloq. Du kommer att få en nyckel hemskickad till dig cirka två veckor innan inflytt. Denna nyckel är ej aktiv utan kommer att börja fungera på inflyttningsdagen. Du kommer att få instruktioner om hur nyckeln fungerar och hur du skall gå tillväga efter att du har mottagit nyckeln. Nyckeln fungerar även som passerbricka och går till entrén, soprum och din postbox.

Om du blir av med din nyckel så måste du anmäla det till förvaltaren snarast på 090-136740 eller på Journummer 070-5832304 (mellan 16:00-08:00). Din förlorade nyckel kommer då att spärras, och fungerar då ej längre.

Ordning och trivsel

I ett hus med många människor behöver du och dina grannar visa hänsyn till varandra. För att underlätta samvaron och höja trivseln är det viktigt att du följer våra ordningsregler.

Vi tillåter tyvärr ej husdjur i våra lägenheter eller gemensamhetslokaler. Rökning är ej heller tillåtet i lägenheten.

Vänligen respektera skyltar och anvisningar på och omkring fastigheten. Dessa finns för att alla skall trivas.

Det är ej tillåtet att grilla på balkonger eller uteplatser, annat än på hänvisade ytor.

På balkonger får endast en lättare balkongmöbel förvaras. Det är ej tillåtet med cyklar på balkongerna. Ej heller får man sätta upp parabolantenner.

Smarta städtips

Använd sunt förnuft vid städning och se till att du använder rengöringsmedel som är avsett för den yta som rengörs.

Undvik produkter som bleker eller har slipmedel i sig.

Det finns självklart mycket information på nätet om hur man städar en lägenhet.

Sophantering

Mitt på fastigheten finns ett soprum och ett miljörum för återvinning.

Det är ej tillåtet att slänga andra saker än det som står anvisat i soprummet. 

Rökning

Rökning är absolut förbjudet i och omkring våra fastigheter.

Vilken adress ligger lägenheterna på?

Näckens väg 11, 13, 15 och 19 i Umeå.

Hur långt är det till universitetet?

Ca 4km. Buss till universitetet går alldeles utanför lägenheterna.

Kan jag välja bort möbelpaketet och kostnaden på 250kr/mån?

Nej. Om du vill ha egen säng eller andra egna möbler får du själv förvara de möbler som ingår och återställa dem i lägenheten innan i utflyttning.

Får jag ta med egen säng?

Ja, men du ordnar själv med att förvara sängen och ska sen återställa den i lägenheten inför utflyttningsbesiktningen.

Hur bred är sängen?

Det är 90’s säng.

Finns det något annat förrådsutrymme än det i lägenheten?

Nej.

Kan jag välja själv till vilket datum jag vill säga upp kontraktet?

Nej. Uppsägningstiden är 3 månader till närmaste månadsskifte efteråt. Till exempel; säger du upp under mars gäller uppsägningen till och med 20XX-06-30, säger du upp under april gäller den till och med 20XX-07-31 osv.

Är det hyresfria sommarmånader? / Varför är det inte hyresfria sommarmånader?

Nej. Tanken var från början att ha hyresfria månader under sommaren och istället betala mer varje månad, men det var många som hörde av sig och sa att det blir alldeles för dyrt med en hyra på lite över 6000kr och ville hellre ha lägre månadskostnad. Därför blev det slutgiltigt fördelat på 12 månader.

Kan jag få lägre hyra?

Nej.

Ingår bestick, tallrikar, kastruller osv i köket?

Nej. Det som finns i köket är spis, ugn och tillhörande plåtar, kyl/frys, microvågsugn och diskmaskin, så köksartiklar såsom bestick, kastruller osv får du ta med själv. Bra att tänka på är att det är induktionsspis, då behövs kastruller och pannor som fungerar med det.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning är endast tillåtet efter godkännande från hyresvärden. Vi tillåter endast andrahandsuthyrning med giltiga skäl. Det kan vara tillfälliga studie på annan ort, studieuppehåll eller samboförhållande. Kontakta förvaltaren för mer information.

Att flytta (oh no!)

Det är mycket att tänka på när man flyttar, och för många av våra boende är det första gången. Viktigt att tänka på är att adressändra och se till att man har en giltig hemförsäkring. Vi kommer sakna dig.

Felanmälan

Fel anmäls till Fastighetsförvaltaren FMT förvaltning på 090-136740 eller på förvaltarens hemsida www.fmtforvaltning.se/felanmalan Kontaktinformation till förvaltaren finns i entrén till huset.

Fest

Dämpa musik, och högt ljud från kl 22.00-07.00 då det skall vara lugnt i fastigheten. Berätta gärna för dina närmaste grannar när du skall ha fest. Kom ihåg att du alltid har ansvaret för dina gästers uppträdande inom fastighetens och bostadsområdets gränser.

Flyttanmälan

Du som flyttar för att studera vid universitet eller högskola ska vara folkbokförd på din studieort. Grundregeln är att du ska vara folkbokförd där du bor, det vill säga där du sover flest nätter.

Med en e-legitimation kan du använda Skatteverkets e-tjänst för att göra flyttanmälan, snabbt och enkelt.  Läs mer och gör din flyttanmälan på Skatteverkets webbplats: www.skatteverket.se/studentflytt

Hemförsäkring

Det är viktigt att du som boende har en fullgod hemförsäkring. Det är du som boende som är ansvarig för kostnader som kan komma vid försummelse eller skadegörelse i lägenheten eller på fastigheten. Hör med ditt försäkringsbolag vilken typ av försäkring du behöver.

Husdjur

Du får du inte ha husdjur i bostaden.

Grillning på gården

Ta hänsyn till dina grannar om ni har fest på gården. Gör ren grillen efter användning, töm askan i stålhinken bredvid och var 100% säker på att ingen glöd finns kvar. Det är absolut förbjudet att grilla på balkongen.

In-/utflytt

Nyckel till din lägenhet kommer att skickas ut ca. två veckor innan tillträdet. Du kan flytta in i din lägenhet efter kl. 12.00 på inflyttningsdagen. Lägenheten skall då vara flyttstädad och iordningsställd för inflyttning.

Utflyttning skall ske innan kl. 10.00 på dagen då hyrestiden upphör. Lägenheten skall då ha flyttstädats, iordningställts och besiktigats av förvaltaren. Förvaltaren kommer att ta kontakt med dig i god tid innan utflyttning för att bestämma tid för besiktning. Detta för att du skall ha god tid på dig att åtgärda eventuella brister.

Möbler

Våra lägenheter hyrs ut full möblerade. I möbelpaketet ingår en säng 90x200, en bokhylla/TV-möbel, ett skrivbord/matbord samt två stolar och en pall. En taklampa ovanför skrivbordet finns också på plats.

Du som boende ansvarar för möblerna under vistelsen, och är ersättningsskylldig för dessa.

Säng 5000 kr

Bord 3000 kr

Bokhylla 3000 kr

Stol 1500 kr/st

pall 1000 kr

Taklampa 1000 kr

 

 

Ordningsregler

Vänligen respektera de ordningsregler som är uppsatta i och kring fastigheten.

Skadedjur

Skadedjur finns av olika slag och de vanligaste i svenska hem är mjölbagge och pälsänger. Milda vintrar och ett ökat resande har tyvärr gynnat även råttor och vägglöss. Ett sätt att hålla skadedjur och ohyra borta är att städa noga i köksskåp, lådor och bakom spisen. Andra tips är att tvätta kläderna efter utlandsresan och att kolla igenom direktimporterade matvaror som du köpt. 
Om du upptäcker skadedjur i din lägenhet är du skyldig att omedelbart anmäla det till förvaltaren. Och tveka inte, som hyresgäst har du rätt till kostnadsfri sanering och ju fortare den sker desto bättre. Ring felanmälan på telefon 090-136740.

Slitage och åverkan

Reparationer som måste göras på grund av vanskötsel eller åverkan får hyresgästen betala. Det kan exempelvis vara spräckta fönsterrutor, repade dörrar, eller skadade väggar.

Strömavbrott

Innan du ringer fastighetsjouren måste du kontrollera om det är en säkring eller en jordfelsbrytare i din elcentral som löst ut. Den sitter inne i klädkammaren/förrådet i lägenheten. Dra ut stickkontakten till den utrustning som kan ha orsakat strömavbrottet innan du återställer säkringen eller jordfelsbrytaren.

Får jag hyra ut i andra hand och vad gäller?

Ja. Andrahandshyresgästen ska fylla samma krav som dig och du måste skicka in ansökan först för att få andrahandsuthyrningen godkänd. Du som förstahandshyresgäst ansvarar helt för andrahandsuthyrningen, är fullt huvudansvarig för lägenheten och ansvarar för att hyran betalas in. När du hyr ut i andra hand ska du och andrahandshyresgästen ha varsin hemförsäkring på lägenheten.

Varför får jag inte nyckeln från det datumet som står på kontraktet?

När ut-/inflyttning sker under en helgdag är det första helgfria vardagen efteråt som gäller. Med hänvisning till hyreslagen:

7 §När hyrestiden har löpt ut skall hyresgästen senast påföljande dag lämna lägenheten och senast klockan 12 den dagen hålla lägenheten tillgänglig för den som skall tillträda den.

Infaller den dag då lägenheten skall tillträdas eller lämnas på en söndag, annan allmän helgdag, lördag, midsommarafton, julafton eller nyårsafton, skall det i stället ske nästa vardag.

Var hämtar jag ut nyckeln?

Hos FMT Förvaltning på Industrivägen 2, 901 30 Umeå. Alternativt kan du vara med på utflyttningsbesiktningen och kvittera nyckeln direkt där. Du kommer att meddelas när det finns en inbokad dag och tid för besiktningen.

Kan jag hämta ut nyckeln på kväll eller helg?

Nej. Endast under öppettiderna 8-16, lunchstängt 12-13.

Kan ni skicka nyckeln per post inför inflyttningen?

Nej. Av säkerhetsskäl kan vi inte göra det.

Kan någon annan hämta ut nyckeln åt mig ifall jag inte har möjlighet till det?

Det går bra ifall du skriver en fullmakt. Det räcker att skriva lite kortfattat att du godkänner att den personen hämtar ut nyckeln åt dig. Ha med ditt namn, personnummer, din underskrift, den andra personens namn och personnummer, samt skriv med vilken adress och lägenhetsnummer nyckeln gäller. Och så behöver personen kunna uppvisa legitimation för dig och sig själv.

Kan jag besikta lägenheten och sen bo kvar till utflyttningsdatumet?

Nej. Nyckeln lämnas in i samband med besiktningen.

När får jag tillbaka depositionen?

En månad efter att kontraktet har löpt ut. Gäller kontraktet exempelvis till och med 2020-05-31 får du tillbaka depositionen i slutet av juni.

Kontakt

FMT Förvaltning
Tel nr 090 13 67 40
umea@campusliving.se

Stay connected