Campus Living ger digFrihetMotivationTillgänglighetUmgängeBekvämlighet

Om Campus Living

Ditt nya hem i Karlstad

Steget till att börja plugga representerar en ny fas i livet. Du som har valt att fördjupa dina kunskaper inom ett ämne du brinner för har en spännande period framför dig - nya människor, upplevelser och miljöer väntar runt hörnet.

Karlstad, som är residensstad i Värmland stad, erbjuder ett rikt kulturutbud, ett myller av shopping och vackra naturområden samt möjligheten att bada mitt i stan.

Stadens universitet, som ligger nära bostäderna, har 16 000 studenter. Universitetsområdet är under ständig utveckling och man planerar att göra närområdet till en levande plats dygnet runt genom stärkta stråk och ett brett utbud av attraktiva mötesplatser.

Karlstad är också en stad som växer. Under årets första kvartal var befolkningsökningen i Karlstad rekordstor och kommunen har idag över 90 475 invånare.

Det är just detta vi på Campus Living vill erbjuda dig som student.

Varför Campus Living?

Att flytta ska vara lätt och okomplicerat. Grundidé som vi jobbar utifrån när vi skapar våra lägenheter är att de inte bara ska vara ett boende - de ska vara ett hem under en tillfällig period i livet, ett hem där du mår bra och trivs.

Under 2020 slog vi upp portarna för Karlstads fräschaste studentboende. Här ska du som student känna dig hemma och bekväm, allt för att göra dina studieår händelserika och minnesvärda.

Vårt mål är att skapa lägenheter som sträcker sig bortom den ordinarie standarden som idag förknippas med studentboenden.

Bli en del av Campus Living

  Genom att klicka på skicka så accepterar du våra personuppgifter-policy.
  Här samlar vi information om hur vi behandlar dina personuppgifter.

  Vanliga frågor & svar

  Allmänna utrymmen

  Trapphus, loftgångar och hissplan i fastigheten är även utrymningsvägar och det är därför förbjudet att förvara saker här av brandskydds- och olycksfallsskäl. Att parkera cyklar, lägga ut dörrmattor, affischera, möblera eller tillfälligt förvara saker är därför inte tillåtet i sådana utrymmen. Det underlättar också för städpersonalen om det inte finns saker i vägen. För din trygghet gör vi regelbundna ronder och står det då saker som blockerar kommer dessa att omedelbart bortforslas.

  Besiktning

  När du säger upp din bostad sker en utflyttningsbesiktning inom de tre sista veckorna av kontraktstiden. Du kommer att få meddelande när besiktningen kommer att ske, så att du kan närvara om du vill.

  Bilparkering

  På området finns ett fåtal parkeringsplatser. I mån av tillgänglighet kan dessa hyras. Det är ej tillåtet att parkera utan tillstånd

  Brand

  Om korridor och trapphus är rökfyllda, ring 112 och stanna på ditt rum. Gå aldrig ut i en rökfylld korridor eller trapphus! Räddningstjänsten hjälper dig ut. I vissa rum kan finnas annan information som då gäller.

  Kontrollera regelbundet att brandvarnaren fungerar

  Cykelförvaring

  På fastigheten har vi olika typer av cykelförvaring, det finns vanliga cykelställ. Fastighetsvärden kommer löpande göra en inventering av cyklar som står i ställen och bortforsla cyklar som stått en längre tid. Dessa kommer dock märkas upp tydligt långt i förväg.

  Cykelparkering

  Parkera alltid cyklar på anvisade platser.

  El & värme

  El & Värme ingår i hyran.

  Hög ljudnivå

  Undvik hög ljudnivå, detta gäller särskilt mellan 22.00-07.00.

  Kallt i lägenheten?

  När det blir kallt ute, särskilt vid snabba temperaturomslag, kan det ta tid innan värmesystemet anpassar sig. Ett kallt element behöver inte betyda att det är något fel, det är temperaturen i rummet som är viktig. Här hittar du lite tips och råd om du tycker det känns kallt i din lägenhet; ​

  Står möbler, exempelvis soffa eller säng tätt intill elementet som kan hindra värmen från elementet att sprida sig? I så fall flytta fram möblerna så att de står ett par decimeter ifrån elementet.  

  Täcker tjocka gardiner för termostatvredet? Det kan göra att termostaten känner av högre temperatur än vad rummet har och elementet slår därför ifrån. 

  Är fönsterventilerna stängda? Öppna upp dem. Luftkvaliteten blir bättre. Stänger man fönsterventilerna kommer luften att komma in i bostaden ändå; genom fönster och otäta dörrar. Det kan även leda till att man får in matos, röklukt etc.​

  Slutligen, vrid termostatvredet fram och tillbaka ett tiotal gånger. Varför? Jo, för att ventilen kan ha fastnat i ett stängt läge under sommaren. Ställ det sedan i fullt öppet läge. 

  Tänk på att alla element inte behöver vara varma. Ibland räcker det att exempelvis ett av två element är igång för att en temperatur på 20 grader ska uppnås. Detsamma gäller om elementet bara är lite ljummet. Det kan räcka för att temperaturen ska uppgå till 20 grader. Därför är det alltid viktigt att du kontrollerar vad du har för temperatur mitt i rummet.

  Nycklar

  Våra lägenheter använder sig av ett digitalt låssystem med kod och ett digitalt kort. . Du kommer att få instruktioner om hur nyckeln fungerar och hur du skall gå tillväga i samband med inflyttning.

  Om du blir av med ditt digitala kort eller om låset inte fungerar, så kontakta fastighetsvärden på 054-14 40 70

  Ordning och trivsel

  I ett hus med många människor behöver du och dina grannar visa hänsyn till varandra. För att underlätta samvaron och höja trivseln är det viktigt att du följer våra ordningsregler.

  Vi tillåter tyvärr ej husdjur i våra lägenheter eller gemensamhetslokaler. Rökning är ej heller tillåtet i lägenheten.

  Vänligen respektera skyltar och anvisningar på och omkring fastigheten. Dessa finns för att alla skall trivas.

  Det är ej tillåtet att grilla på balkonger eller uteplatser, annat än på hänvisade ytor.

  På balkonger får endast en lättare balkongmöbel förvaras. Det är ej tillåtet med cyklar på balkongerna. Ej heller får man sätta upp parabolantenner.

  Smarta städtips

  Använd sunt förnuft vid städning och se till att du använder rengöringsmedel som är avsett för den yta som rengörs.

  Undvik produkter som bleker eller har slipmedel i sig.

  Det finns självklart mycket information på nätet om hur man städar en lägenhet.

  Sophantering

  Sopstationer och återvinning finns på området.

  Det är ej tillåtet att slänga andra saker än det som står anvisat i soprummet. 

  Rökning

  Rökning är absolut förbjudet i och omkring våra fastigheter.

  Andrahandsuthyrning

  Andrahandsuthyrning är endast tillåtet efter godkännande från hyresvärden. Vi tillåter endast andrahandsuthyrning med giltiga skäl. Det kan vara tillfälliga studie på annan ort, studieuppehåll eller samboförhållande. Kontakta förvaltaren för mer information.

  Att flytta

  Det är mycket att tänka på när man flyttar, och för många av våra boende är det första gången. Viktigt att tänka på är att adressändra och se till att man har en giltig hemförsäkring. Vi kommer sakna dig.

  Felanmälan

  Fel anmäls till Fastighetsförvaltaren Värmlands fastighetsservice 054-14 40 70 eller på förvaltarens hemsida www.vfs.nu Kontaktinformation till förvaltaren finns i entrén till huset.

  Fest

  Dämpa musik, och högt ljud från kl 22.00-07.00 då det skall vara lugnt i fastigheten. Berätta gärna för dina närmaste grannar när du skall ha fest. Kom ihåg att du alltid har ansvaret för dina gästers uppträdande inom fastighetens och bostadsområdets gränser.

  Flyttanmälan

  Du som flyttar för att studera vid universitet eller högskola ska vara folkbokförd på din studieort. Grundregeln är att du ska vara folkbokförd där du bor, det vill säga där du sover flest nätter.

  Med en e-legitimation kan du använda Skatteverkets e-tjänst för att göra flyttanmälan, snabbt och enkelt.  Läs mer och gör din flyttanmälan på Skatteverkets webbplats: www.skatteverket.se/studentflytt

  Hemförsäkring

  Det är viktigt att du som boende har en fullgod hemförsäkring. Det är du som boende som är ansvarig för kostnader som kan komma vid försummelse eller skadegörelse i lägenheten eller på fastigheten. Hör med ditt försäkringsbolag vilken typ av försäkring du behöver.

  Husdjur

  Du får du inte ha husdjur i bostaden.

  In-/utflytt

  Kod och digitalkort kommer du att få av fastighetsvärden enligt överenskommelse. Du kan flytta in i din lägenhet efter kl. 12.00 på inflyttningsdagen. Lägenheten skall då vara flyttstädad och iordningsställd för inflyttning.

  Utflyttning skall ske innan kl. 10.00 på dagen då hyrestiden upphör. Lägenheten skall då ha flyttstädats, iordningställts och besiktigats av förvaltaren. Förvaltaren kommer att ta kontakt med dig i god tid innan utflyttning för att bestämma tid för besiktning. Detta för att du skall ha god tid på dig att åtgärda eventuella brister.

  Ordningsregler

  Vänligen respektera de ordningsregler som är uppsatta i och kring fastigheten.

  Skadedjur

  Skadedjur finns av olika slag och de vanligaste i svenska hem är mjölbagge och pälsänger. Milda vintrar och ett ökat resande har tyvärr gynnat även råttor och vägglöss. Ett sätt att hålla skadedjur och ohyra borta är att städa noga i köksskåp, lådor och bakom spisen. Andra tips är att tvätta kläderna efter utlandsresan och att kolla igenom direktimporterade matvaror som du köpt. 
Om du upptäcker skadedjur i din lägenhet är du skyldig att omedelbart anmäla det till förvaltaren. Och tveka inte, som hyresgäst har du rätt till kostnadsfri sanering och ju fortare den sker desto bättre. Ring felanmälan på telefon 090-136740.

  Slitage och åverkan

  Reparationer som måste göras på grund av vanskötsel eller åverkan får hyresgästen betala. Det kan exempelvis vara spräckta fönsterrutor, repade dörrar, eller skadade väggar.

  Strömavbrott

  Innan du ringer fastighetsjouren måste du kontrollera om det är en säkring eller en jordfelsbrytare i din elcentral som löst ut. Den sitter inne i lägenheten. Dra ut stickkontakten till den utrustning som kan ha orsakat strömavbrottet innan du återställer säkringen eller jordfelsbrytaren.

  Kontakt

  Värmlands Fastighetsservice

  Tel nr 054-14 40 70

  (endast fastighetsrelaterade frågor, ej uthyrning)
  karlstad@campusliving.se

  Stay connected